vrijdag 17 maart 2017

Eindelijk kan het.....

Al een hele tijd wilde ik jullie iets laten zien. Maarja, het zijn cadeautjes voor m'n zussen. En dan kan ik het natuurlijk pas hier showen als ik het heb gegeven. Astrid had het al eerder gekregen, deze week kon ik het ook aan Esther geven. En nu dus aan jullie laten zien.
Een cartonnage projectje.
Esther houdt van felle kleurtjes, dat weten jullie vast al. Dus deze set is voor haar.
Het stofje vond ik in een handwerkwinkeltje op Texel. Ik vond het wel een toepasselijk stofje voor een naaldenmapje. Ik combineerde het met een roze lap uit mijn voorraad die toevallig preceis dezelfde tint bleek te hebben als het lint in het andere stofje. Maar toen hield in nog veel over van de fat quarter die ik gekocht had. Dus een doosje erbij en ook nog een klein speldenkussentje.
Leuk doosje hè :-)

Astrid houdt van blauw.
Bij de klosjesstof vond ik nog een blauw lapje in mijn lappenvoorraad in de juiste tint.
Dit stofje was tricky, een ruitje. Het moet natuurlijk wel recht geplakt worden op het karton. Zit het scheef, dan erger ik me daar enorm aan. Heb jij een timmermansoog? Dan zie je vast dat het toch niet hélemaal gelukt is om het recht te krijgen. Grrrrrrr.
En als finishing touch nog een hartje eraan.
Zo, ik heb weer wat van mijn stoffenvoorraad opgemaakt. Op naar een volgend project.
Wat hebben jullie 'onder handen'?

Alvast een fijn weekend en heel veel handwerkplezier.


vrijdag 3 maart 2017

Een Alien Op De Bank

Een gevaar van deze tijd: rondzwerven op het www en daar een beetje te lang blijven hangen omdat er zó veel leuks te vinden is. Pinterest geeft je fantasie iedere dag weer nieuwe voeding. Ik moet bekennen dat ik iets te vaak met m'n tablet op schoot weg droom bij wat ik allemaal kán gaan maken. Suf! Het is toch veel leuker om zelf aan de slag te gaan!!
Tijdens het zwerven op het www vond ik deze site. Met geweldige alienknuffels. Ik heb nog steeds bakken vol garen. Gekocht bij die goedkope winkels, veel te aantrekkelijk en veel te makkelijk in m'n mandje gegooid. Ook grijs en bruin! Hoe heb ik me zo kunnen laten verleiden! Ik heb mezelf een A-Z-W-verbod opgelegd. ;-)


Ik had wel zin in een gekkigheidje. We hadden een ritje aan de ''overkant" voor de boeg. Dus ik heb wat bolletjes in de tas gestopt en breien maar. Na een paar uurtjes in de auto was het lijf al bijna af. Nog even wat extra lange ledematen gebreid. Ook een paar groene knopen had ik nog wel liggen.


Dan nog even op de foto. Ik vind hem best wel eigenwijs, zo op m'n gehaakte kussentje.

Tijd voor het volgende handwerkje want de bak met garen is nog lang niet leeg.
Ik ben al begonnen, het is een combi van haken en breien.
Wat verlang ik toch naar de zomertijd. 's Avonds kan ik zo slecht kleuren onderscheiden! Het is namelijk een kleurig project.

Het weekend staat weer voor de deur. Fijn! Er zijn altijd wel een paar uurtjes te vinden om creatief bezig te zijn.